Πώς να Επιλέξετε Ρούχα Ανάλογα με τον Χαρακτήρα του Παιδιού σας 0
Πώς να Επιλέξετε Ρούχα Ανάλογα με τον Χαρακτήρα του Παιδιού σας

Γνωρίζετε ότι χαρακτηριστικά όπως ο χαρακτήρας ή η προσωπικότητα του παιδιού εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από τα γονίδια; Αν και δεν έχετε πλήρη έλεγχο επάνω τους, αξίζει να βοηθήσετε στη διαμόρφωση και έκφρασή τους από την αρχή! Το παιδί, όπως κάθε μικρός άνθρωπος, έχει τις δικές του διαθέσεις και προτιμήσεις, που όχι μόνο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις καθημερινές αποφάσεις, όπως το ντύσιμο, αλλά κυρίως να γίνονται σεβαστές, να υποστηρίζονται και να αναπτύσσονται.

Μάθετε πώς να συνδυάζετε τα παιδικά ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των φορεμάτων για κορίτσια, ώστε να τα προσαρμόσετε στο παιδί σας από κάθε άποψη.

Γιατί αξίζει να επιτρέπουμε στα παιδιά να αποφασίζουν για τα ρούχα τους;

Όπως είπε ο Janusz Korczak, «Δεν υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν άνθρωποι». Τα μικρά παιδιά, αν και δεν γνωρίζουν πολλά για τον κόσμο, τον μαθαίνουν κυρίως μέσω της εμπειρίας. Αναγνωρίζοντας την υποκειμενικότητα του παιδιού και δίνοντάς του χώρο να λαμβάνει αποφάσεις σε ορισμένα θέματα, διαμορφώνετε έναν μελλοντικό ανεξάρτητο και γεμάτο αυτοπεποίθηση ενήλικα. Και κάθε γονιός θέλει το παιδί του να τα καταφέρνει καλά στη ζωή.

Γι' αυτό, επιτρέψτε στο παιδί σας να λαμβάνει ορισμένες αποφάσεις και να δοκιμάζει τις συνέπειές τους. Προσαρμόστε αυτές τις επιλογές στην ηλικία του. Μία από τις πρώτες μπορεί να είναι η σύνθεση του ντυσίματος για το νηπιαγωγείο. Αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει στο παιδί όχι μόνο να δοκιμάσει τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά και να καταλάβει ότι η γνώμη του μετράει και να μάθει να εκφράζει τον εαυτό του.

Το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύπτετε μαζί ποιο είναι και ποιο γίνεται σιγά-σιγά το παιδί σας. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα τύπων χαρακτήρα και των αντίστοιχων στυλ ντυσίματος που θα αντικατοπτρίζουν καλύτερα την προσωπικότητα της κόρης σας.

Γλυκιά και χαρούμενη

Η κόρη σας είναι η επιτομή της θηλυκότητας. Έχει τυπικά γυναικεία ενδιαφέροντα, είναι ευαίσθητη, γεμάτη πάθος και προσωπική γοητεία. Της αρέσει να βοηθά τους άλλους και να αναπτύσσει νέα χόμπι. Είναι λεπτή και κάπως ντροπαλή.

Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να επιλέξετε κλασικά, κοριτσίστικα μοτίβα. Γλυκά και χαρούμενα στυλ, φορέματα για κορίτσια γεμάτα βολάν, τούλια και παστέλ χρώματα αντικατοπτρίζουν άριστα τον χαρακτήρα του παιδιού σας. Αυτοί οι συνδυασμοί ρούχων είναι τα πρώτα βήματα προς τα γυναικεία στυλ!

Προτεινόμενα στυλ: ρομαντικό, preppy, boho.

Προτεινόμενα μοντέλα φορεμάτων για κορίτσια: Αμέλια, Νελ, Ματίλντα.

Αυτός ο χαρακτήρας είναι το απόλυτο αντίθετο του προηγούμενου παραδείγματος. Δεν αντέχει τους επιβεβλημένους κοινωνικούς κανόνες και συνεχώς επαναστατεί εναντίον τους. Μοιάζει περισσότερο με αγοροκόριτσο που ξεφεύγει από τους γενικά αποδεκτούς κανόνες. Της αρέσει να ακολουθεί τους δικούς της δρόμους και να δοκιμάζει νέα πράγματα. Είναι κάπως αποτραβηγμένη σε σχέση με άλλους, αλλά όταν τη γνωρίσεις καλύτερα, είναι πιστή και φιλική.

Οι επαναστατικοί χαρακτήρες δεν αγαπούν τα πρότυπα, αντίθετα λατρεύουν να τα σπάνε. Τους αρέσει να υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία τους και να ξεχωρίζουν από το κοινωνικό σύνολο. Γι' αυτό τα κορίτσια με τέτοια προσωπικότητα θα νιώθουν καλά σε δυναμικά, πολύχρωμα και κάπως ανατρεπτικά στυλ.

Προτεινόμενα στυλ: rock, hippie, vintage.

Προτεινόμενα μοντέλα φορεμάτων για κορίτσια: Μίλα, Ντολόρες, Ιμέλντα.

Δραστήρια

Είναι παντού, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και πλήρως αφοσιωμένη στις δραστηριότητές της. Η ψυχή της παρέας που σκορπάει αστεία αβίαστα. Προσελκύει τους ανθρώπους και έχει εξαιρετική επαφή μαζί τους. Δεν έχει πρόβλημα να κάνει νέες γνωριμίες, αντίθετα, ηγείται της ομάδας και την ενώνει. Πάντα χαμογελαστή, φιλική και ευρηματική – έτσι μπορείτε να περιγράψετε το παιδί σας συνοπτικά.

Το ντύσιμο μιας δραστήριας κοπέλας θα πρέπει από μακριά να δηλώνει τον χαρακτήρα της. Σε αυτή την περίπτωση, η κόρη σας θα αισθάνεται άνετα σε έντονα χρώματα και λαμπερά υφάσματα. Έτσι θα τραβήξει την προσοχή και θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, που τόσο πολύ της αρέσει.

Προτεινόμενα στυλ: glamour, etno.

Προτεινόμενα μοντέλα φορεμάτων για κορίτσια: Χλόη, Σουζάννα.

Δραστήρια

Αυτός ο τύπος είναι πολύ φιλόδοξος και προσανατολισμένος στον στόχο. Συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει ό,τι έχει προγραμματίσει – είτε είναι η νίκη σε μια χημική ολυμπιάδα είτε η νίκη σε αθλητικούς αγώνες. Είναι πολύ αφοσιωμένη σε κάθε είδους δραστηριότητα, βοηθητική και αποτελεσματική. Δεν αποφεύγει τις φιλίες, αλλά από τη φύση της είναι μάλλον εσωστρεφής.

Για το δραστήριο παιδί, η άνεση και η πρακτικότητα του ντυσίματος είναι κυρίως σημαντικές. Στυλάτες φόρμες, ελαφρύ παριζιάνικο στυλ ή κλασικά σύνολα επιτρέπουν να ντύνεται άνετα και ταυτόχρονα να μην χάνει την ενέργεια που χρειάζεται για τις επόμενες δραστηριότητες (τελικά, η απόφαση για την επιλογή στυλ κοστίζει κι αυτή!). Επιπλέον, τέτοια ρούχα είναι πρακτικά σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Προτεινόμενα στυλ: sport, παριζιάνικο, κλασικό.

Προτεινόμενα μοντέλα φορεμάτων για κορίτσια: Εύα, Νταϊάνα, Σίλβια.

Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα του πώς μπορεί να ντύνεται ένα παιδί ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Τα επιμέρους χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μπορεί να διαφέρουν και να αλληλοσυμπληρώνονται στην περίπτωση της κόρης σας. Εξάλλου, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανακαλύπτει τον εαυτό του κάθε μέρα. Γι' αυτό πειραματιστείτε και δοκιμάστε νέους συνδυασμούς μόδας, μέχρι να βρείτε τελικά το στυλ που αντανακλά καλύτερα τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις της κόρης σας.

Δημοσιεύστε σχόλια (0)

Submit
πάνω
Sklep jest w trybie podglądu
Δείτε την πλήρη έκδοση του ιστότοπου
Sklep internetowy Shoper Premium