Τι πρέπει να θυμάστε αγοράζοντας παπούτσια για το παιδί; 0
Τι πρέπει να θυμάστε αγοράζοντας παπούτσια για το παιδί;

Τα παπουτσάκια για το παιδί αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ενδυμασίας, στα οποία κάθε γονιός θα πρέπει να δίνει προσοχή. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην εμφάνιση και την ταίριαση με την παιδική γκαρνταρόμπα! Τα καλά επιλεγμένα παπούτσια έχουν τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη και την υγεία των ποδιών του μικρού. Τι λοιπόν αξίζει να γνωρίζετε πριν από την αγορά παπουτσιών για το παιδί; Διαβάστε περισσότερα!

Πότε να αγοράσετε το πρώτο ζευγάρι παπουτσιών για το παιδί; Οι απόψεις των ειδικών είναι ομόφωνες – όσο αργότερα λάβει το παιδί υποδήματα, τόσο το καλύτερο. Αφορά κυρίως την κατάλληλη αίσθηση του εδάφους και τις αισθητηριακές εμπειρίες των ποδιών του παιδιού, που μπορεί να περιοριστούν από το παπούτσι. Το τρέξιμο ξυπόλητο επιτρέπει την κατάλληλη άσκηση των μυών και την τοποθέτηση των αναπτυσσόμενων ποδιών.

Πότε λοιπόν να βάλετε τα πρώτα παπούτσια στο παιδί; Τη στιγμή που αρχίζει να περπατά μόνο του έξω ή όταν χρειάζεστε να προστατεύσετε το πόδι του παιδιού από το κρύο. Στο σπίτι ή στη γνωστή αυλή αφήστε το παιδί να περπατάει χωρίς παπούτσια (εκτός αν είναι χειμώνας, τότε ίσως όχι ;) ).

Και τι γίνεται με τα παιδιά που ακόμα δεν περπατούν; Ένα δίλημμα μεταξύ των γονιών προκύπτει σχετικά με τα παπούτσια για παιδιά που δεν περπατούν ακόμα. Εφόσον το πρώτο υπόδημα πρέπει να φορεθεί όσο το δυνατόν αργότερα, πώς να προστατεύσετε τα πόδια του μικρού από το κρύο; Υπάρχουν μερικές λύσεις γι' αυτό:

έτοιμες στολές με καλυμμένα πόδια; κάλτσες (αξίζει να ληφθεί υπόψη η επιλογή αντιολισθητικής); παπούτσια για μη περπατούντα παιδιά - δηλαδή ειδικά δημιουργημένα υποδήματα για παιδιά που δεν περπατούν ακόμα. Περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα έχουμε γράψει σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Γιατί η επιλογή υποδημάτων για το παιδί είναι τόσο σημαντική; Το πόδι του παιδιού αναπτύσσεται πρακτικά μέχρι το 7ο έτος της ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, περνά από πολλές αλλαγές, χάρη στις οποίες το παιδί αποκτά την κατάλληλη στάση. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να του παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες για περπάτημα. Από το σωστό σχήμα των ποδιών θα εξαρτηθεί η υγεία και η άνεση της ζωής του στο μέλλον!

Οι πιο σημαντικές αρχές κατά την επιλογή παπουτσιών για το παιδί Όλα δείχνουν ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για την αγορά παπουτσιών για το παιδί. Σε τι λοιπόν αξίζει να δώσετε προσοχή πριν προσθέσετε το πρώτο ζευγάρι στο καλάθι;

Υλικό Το πόδι πρέπει να αναπνέει! Γι' αυτό επιλέξτε παπούτσια για το παιδί από διαπνέοντα υλικά. Διαφορετικά, το ποδαράκι του μικρού θα ιδρώνει, και αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες ερεθισμούς και τριβές στο δέρμα.

Σόλα Μαλακή, ελαφριά, ελαστική – τρεις βασικές ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα παπούτσι για παιδιά. Δεν πρέπει να φορτώνει υπερβολικά το πόδι του μικρού κατά το περπάτημα. Τα ελαστικά παπούτσια θα πρέπει επίσης να λυγίζουν εύκολα σε κάθε κατεύθυνση, ειδικά εκεί που το πόδι του παιδιού λυγίζει στα δάχτυλα.

Ευρύχωρο μπροστινό μέρος Πρόκειται για την κατάλληλη εξασφάλιση χώρου για την κίνηση των δακτύλων. Τα σφιχτά μπορούν να προκαλέσουν παραμορφώσεις στο πόδι, ενώ τα πολύ χαλαρά μπορούν να οδηγήσουν στο σφίξιμο των δακτύλων κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

Κλείσιμο Η καλύτερη μορφή προσαρμογής των παπουτσιών για παιδιά είναι τα κορδόνια. Σημαντικό όμως είναι να μη σφίγγετε μόνο τα κορδόνια στην περιοχή του αστραγάλου, αλλά σε όλο το μήκος του παπουτσιού.

Μια αρκετά καλή εναλλακτική είναι επίσης τα παπούτσια με αυτοκόλλητο. Αν και δεν μπορούν να προσαρμοστούν τόσο ακριβώς όσο τα κορδόνια, επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία στο ντύσιμο του παιδιού.

Μέγεθος Το πιο σημαντικό στοιχείο στην προσαρμογή των παιδικών υποδημάτων είναι το μέγεθος - και δεν αναφερόμαστε μόνο στο μήκος της εσωτερικής σόλας! Σημαντική είναι επίσης η πλάτος του ποδιού καθώς και το ύψος του (το λεγόμενο καμάρι).

Γι' αυτό αξίζει να πάρετε το παιδί μαζί σας όταν πάτε για αγορές παπουτσιών. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να μετρήσετε σωστά το πόδι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε το περίγραμμα του φορτωμένου ποδιού σε ένα καρτόνι. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγα χιλιοστά στο ύψος του μεγάλου δακτύλου (οι συστάσεις λένε για 5 έως ακόμη και 15 mm) και είστε έτοιμοι.

Από τη μία πλευρά, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παπούτσια για το παιδί πρέπει να είναι σωστά προσαρμοσμένα, από την άλλη, προτείνουν να προσθέτετε ακόμη και 1,5 cm μήκος στη διάσταση του ποδιού. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν πρόκειται για την αγορά παιδικού υποδήματος "για το μέλλον", αλλά για την εξασφάλιση της σωστής κίνησης του ποδιού κατά τη διάρκεια του περπατήματος και τη διατήρηση χώρου για την ανάπτυξη του ποδιού.

Θυμηθείτε, το παιδί σας αναπτύσσεται εντατικά και τα παπουτσάκια μπορεί να γίνουν πολύ μικρά ακόμα και από τη μία μέρα στην άλλη! Γι' αυτό μετρήστε τα πόδια του μικρού κάθε 2-3 μήνες, για να είστε σίγουροι ότι το αγορασμένο υπόδημα είναι ακόμα κατάλληλο.

Ύψος του παιδικού υποδήματος Υπάρχει ένας μύθος ανάμεσα στους γονείς ότι τα καλά παπούτσια για το παιδί φτάνουν πάνω από τον αστράγαλο. Αντιθέτως - καλό είναι το πρώτο υπόδημα να μην είναι πολύ ψηλό, ώστε να μην δυσκολεύει τις κινήσεις του ποδιού κατά τη διάρκεια του περπατήματος.

Και τι γίνεται λοιπόν με τα χειμερινά παπούτσια, όπου συνήθως έχουμε να κάνουμε με ψηλότερα μποτάκια; Δεν χρειάζεται να τα απορρίψετε! Απλώς επιλέξτε μοντέλα στα οποία η γάμπα θα είναι σχετικά μαλακή και ελαστική.

Σχεδιασμός Σήμερα, η αγορά είναι γεμάτη με διάφορα παιδικά υποδήματα. Εάν, λοιπόν, η κόρη σας αγαπάει π.χ. τα ροζ στοιχεία, σίγουρα θα βρείτε ένα μοντέλο που θα είναι ταυτόχρονα μοδάτο και άνετο.

Αγοράστε πάντα καινούργια παπούτσια για το παιδί! Γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να έχει καινούργια παπουτσάκια; Ο λόγος είναι ότι το υπόδημα πάντα προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού του μικρού. Εάν λοιπόν επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο, ρισκάρετε την παραμόρφωση του ποδιού. Γι' αυτό πάντα επιλέγετε καινούργια παπούτσια για το παιδί – με αυτόν τον τρόπο φροντίζετε για τη σωστή ανάπτυξή του.

Με την πρώτη ματιά, η επιλογή του κατάλληλου υποδήματος για το παιδί φαίνεται αρκετά δύσκολη αποστολή. Ωστόσο, μην ανησυχείτε – πολλά καταστήματα προσφέρουν βοήθεια στην επιλογή του κατάλληλου μοντέλου για το μικρό σας, και εσείς με τον καιρό θα αναπτύξετε τις κατάλληλες συνήθειες. Η πρακτική κάνει τον δάσκαλο!

Δημοσιεύστε σχόλια (0)

Submit
πάνω
Sklep jest w trybie podglądu
Δείτε την πλήρη έκδοση του ιστότοπου
Sklep internetowy Shoper Premium